Gruppeterapi

Gruppeterapi   Gruppeterapi er terapi sammen med andre mennesker. En fortløbende gruppe består typisk af 4-6 deltagere og en terapeut, der mødes med 1-4 ugers mellemrum á 2-3 timers varighed.


Et terapiforløb her kan enten foregå i en lukket gruppe, hvor alle kender hinanden i forvejen, eller det kan være en gruppe, hvor man mødes om et fælles tema, som f.eks. sorg, angst, børn, manglende selvværd, kronisk sygdom, arbejde osv.


Formålet med gruppeterapi er at mødes om at arbejde terapeutisk og at udvikle sig sammen med andre mennesker. Du vil ofte møde nogen, der slås med det samme som dig, har prøvet det samme og kan give dig ideer til, hvad du kan gøre, når det er svært. Når du deler dine tanker, følelser og oplevelser med andre, som kan genkende det fra sig selv, kan det i sig selv være en stor hjælp til at få det bedre. Ofte viser det sig, at det, gruppemedlemmerne siger til hinanden, kan være det, som har allerstørst betydning for den enkelte.


Mange kan i gruppesammenhænge også være udfodret på f.eks at sige fra, at tale åbent, at sige ting, man er flov over, eller at gå ind i konflikter med andre. I et gruppeforløb hos mig bestræber jeg mig på at skabe et trygt og godt rum, hvor der er plads til den enkelte, og hvor man kan øve sig i forhold til hinanden. Når man først har øvet sig i en lukket gruppe, bliver det ofte nemmere at implementere i sin hverdag eller i andre gruppesituationer.


Har ovenstående vakt din interesse, så kontakt mig for at høre nærmere om de forskellige grupper.